Infobar icon

🆕 Nová Vůně ISSORIA JULI 🆕
AKCE - 20% SLEVA

Kategorie
 
 
 
 
 

PODZIM V ZNAMENÍ KOŘENÍ

Jaké koření Vám přijdou na mysl, když vzpomenu podzim? Mně se v mysli vynořuje vůně skořice v jablečném koláči, pikantní hřebíček ve vařeném víně nebo kardamomová posypka na horkém kapučíne. Podzimní koření mají společné zejména to, že jsou velmi intenzivní chutí i vůní a také mají vlastnost zahřát náš organismus. Tak jako během chladných podzimních a sychravých dní netoužíme po osvěžujících citrusových koktejlech, ale spíše saháme po horkém bylinkovém čaji, tak i instinktivně saháme dříve po výraznějších a kořenitějších vůních v parfémech případně ve formě bytové vůně. Nalaďte se spolu se mnou na hřejivou podzimní notu v podobě parfémů s aromatickým a intenzivním kořením.


MUŠKÁTOVÝ OŘÍŠEK - PARFÉM 49 ZAG ZODIAK - INSPIROVANÝ VŮNÍ MUGLER ANGEL

Muškátový oříšek je vysušené semeno stromu muškátovník pravý. Je to úžasné voňavé koření s exotickým nádechem, které má prokazatelné afrodiziakální účinky. Svou intenzivní kořenitě-nasládlou vůní dokáže obohatit nejeden elegantní dámský, ale i pánský parfém.

Parfém 49 ZAG Zodiak je ideální volbou na chladnou podzim a mrazivou zimu. Je intenzivní, těžší nikoli však těžkopádný. Je to skutečně polarizační parfém díky svému dekadentnímu složení ho jednoduše milujete nebo nemůžete vystát.

Tmavé sladko-zemité pačuli s orientálním nádechem se v úvodu spojuje se šumivými citrusovými tóny, které celou kompozici mírně odlehčují. Květinové a ovocné akordy s dominancí broskve jsou sladké a lahodné, ale stále ve mně evokují smyslnost a eleganci. Vanilkový karamel, cukrová vata, hořká čokoláda, ne to není menu vychytané cukrárny, ale kombinace ingrediencí, která z parfému 49 ZAG Zodiak dělá skutečně vytříbenou gurmánskou vůni. Na jedné straně ovocné, květinové a gurmánské tóny, na druhé straně jakoby v ostrém protikladu pikantní a hřejivé kořenité fazole tonka, kmín a muškátový oříšek, které místy přebíjí sladký charakter vůně, naznačují, že se jedná skutečně o parfém ideální do chladného počasí.

Parfém 49 ZAG Zodiak zachycuje kousky sladké nevinnosti a kombinuje je s nezbednými, opojnými květinovými tóny a dodává jim lahodnou orientální sladkost, která upoutá vaši pozornost.


SKOŘICE - PARFÉM 405 ZAG ZODIAK - INSPIROVANÝ VŮNÍ PACO RABANNE 1 MILLION PRIVE

Skořice patří mezi nejpopulárnější koření na světě. Je to sušená mladá kůra stromu z rodu skořicovník. Skořice má příjemnou nasládlou dřevitou aroma, které je navzdory své jemnosti poměrně intenzivní. Vůně skořice působí jako silné afrodisiakum, a navíc odbourává stres.

Parfém 405 ZAG Zodiak je tekutá drzost. Představuje nepředvídatelného odvážného muže, který miluje adrenalin a neodolá žádné dechberoucí výzvě. Jeho životní styl je extrémní a málo kdo s ním dokáže udržet krok.

Pikantní hřejivé kompozici s kapkou sladké mandarinkové šťávy dominuje skořice, ne však ostrá a intenzivní, spíše lahodná a jemná skořicová aroma, která se rozplývá v chladném podzimním ovzduší. Smyslnost a dotek exotiky přináší myrha se svou sametovou balzámovou vůní, která ve mně evokuje vůni hořkých mandlí smíchanou s čerstvě nasekaným dřevem. Maskulinní akcent do této kompozice vnesl tabák, který v sobě ukrývá vůni whisky, sladkého karamelu a sušené trávy. Spolu s pikantními fazolemi tonka a sladko-zemitým pačuli utváří velmi mužný charakter, který vysílá neodolatelně přitažlivou energii.

Parfém 405 ZAG Zodiak je inspirující vůní, která vyzývá k novým dobrodružstvím a k odvážnému životu bez hranic.


HŘEBÍČEK - PARFÉM 44 ZAG ZODIAK - INSPIROVANÝ VŮNÍ YVES SAINT LAURENT OPIUM

Hřebíček jsou aromatické vysušené pupeny stálezeleného stromu přirozeně se vyskytujícího v Indonésii. Má teplou nevtíravou vůni, ze které cítit sladkost a pepř. Hřebíček má vysoký obsah eugenolu, který má v kosmetickém průmyslu široké využití díky své příjemné vůni a hojivým účinkem.

Parfém 44 ZAG Zodiak je skutečně opulentní vůně, která je popisnou vůní dominantních žen. Je symbolem luxusu a okázalosti, proto je přímo stvořená na výjimečné příležitosti. Vyjadřuje kouzlo femme fatale, ženy, pro kterou muži ztrácejí hlavu a jsou pro ni ochotni obětovat úplně všechno.

Díky parfému 44 ZAG Zodiak se ocitne v čarokrásném a tajuplném oriente. Navštívíte trh s kořením a hedvábím, budete se procházet po horkém zlatavém písku a vychutnávat si opojné vůně orientálních jídel, nápojů a tabáku. První ingredience, kterou jsem v této vůni ucítila jsou hřebíčky, výrazné sladko-pikantní, hřejivé a velmi příjemné. V kombinaci se skořicí, kořením a kouřovými tóny kadidla jsem se skutečně cítila jako v Marrákešským shisha baru u šálku horkého čaje. Později jsem se prostřednictvím balzamikového tónů přesunula do orientálních lázní plných horké páry a vůní balzámů, olejů a vybíraných parfémů. Všechny tyto opojné, těžké, ale návykové tóny odlehčuje vůně ovoce a květin, z nichž stále sál příjemně hřejivé teplo slunečních paprsků.

Parfém 44 ZAG Zodiak je přímo mysticky přitažlivý, je skutečným skvostem orientálních vůní. Je ohnivý, velmi provokativní, stejně jako jeho nositelka.


ZÁZVOR - PARFÉM 163 ZAG ZODIAK - INSPIROVANÝ VŮNÍ GUCCI POUR HOMME

Zázvor byl jednou z prvních orientálních koření, které se dostaly do Středomoří. Je známý díky svým zahřívacím účinkům. Jeho teplá dřevitá vůně se sladkou aroma příznivě ovlivňuje bolesti hlavy a také uleví od nevolností.

Parfém 163 ZAG Zodiak je mužná esence pravého gentlemana. Je elegantní, sebevědomá a důstojná. Rafinovaným způsobem v sobě spojuje aromatické, dřevité a kořenité tóny tvořící sofistikovaný celek, který vyjadřuje klasický styl současného muže.

Kompozice je takříkajíc klasická v trochu neklasickém převedení. Zpočátku svěží a aromatická, později hřejivá a pikantní. Plná hrst bylinek spolu se dřevem a vlhkým mechem ve mně evokují procházku lesem za časného rána kdy se příroda teprve probouzí k životu. Je to povzbuzující vůně, která člověka dobíjí energií na celý zbytek dne. Smyslná živočišná vůně kůže v kombinaci s hřejivým zázvorem a růžovým pepřem najednou z aromatického svěžího parfému vytváří hluboký a intenzivní čichový zážitek plný elegance a svůdnosti. Ambra, vanilka a kadidlo v základu vůně jen umocňují její elegantní a harmonický charakter, který podtrhuje šarm každého půvabného muže.

Parfém 163 ZAG Zodiak je jasnou volbou seladona, který má vytříbený módní vkus, vybírány chování a květnatou slovní zásobu, kterou učaruje nejedné přitažlivé dáme.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze