Infobar icon

🆕 Nová Vůně ISSORIA JULI 🆕
AKCE - 20% SLEVA

Kategorie
 
 
 
 
 

PARFÉMY INSPIROVANÉ SILOU PŘÍRODNÍCH ŽIVLŮ

V 4. století před naším letopočtem starověký řecký filozof Empedokles vyslovil tezi, že základem všeho bytí jsou čtyři živly - oheň, voda, země a vzduch. Zem, po které chodíme, vzduch, který dýcháme, vodu, kterou pijeme a oheň, který představuje energii slunce a srdce naší Země. Tyto čtyři prvky, které ovlivňují koloběh života na Zemi se nacházejí v přírodě i v našich tělech. Symbolika živlů se s lidstvem nese od nepaměti. Odráží se v našem jazyce, pocitech i představách. Každý z nás jistě zná známé slovní obraty spojené se živly jako například "mít hlavu v oblacích", "být nohama na zemi", "nechat se unášet proudem" nebo "rozohnit se". Živly prý ovlivňují náš temperament, naše myšlení a chování. I znamení zvěrokruhu se člení na ohnivé - beran, lev a střelec, vodní - rak, štír, ryby, zemské - býk, panna, kozoroh a vzdušné - blíženci, váhy a vodnář.

To, jaký živel v nás převládá ovlivňuje náš život, naše rozhodnutí, výběr partnera a možná i výběr parfému. Správný parfém by měl vystihovat Vaši osobnost a také příležitost, na kterou se ho chystáte nosit. Parfémy, které reprezentují živel vzduch jsou lehké a svěží, stejně tak i parfémy odrážející vodu. Jsou výjimečné svým čistým a svěžím složením dodávajícím energii a vitalitu. Parfémy reprezentující zem jsou hřejivé a hluboké. Ohnivé parfémy jsou intenzivní, temperamentní s kořenitými nebo orientálními prvky. Jaký parfém reprezentuje Váš vnitřní živel? V následujících řádcích Vám představím vůně, které podle mě dokonale vystihují tyto přírodní živly.


PARFÉM ZAG ZODIAK 362 - INSPIROVANÝ VŮNÍ HERMES ELIXIR DES MERVEILLES

Země je živel, který nám dodává životní sílu, teplo a jistotu. Dámský Parfém ZAG Zodiak 362 je dokonalým představitelem tohoto elementu. Je hřejivý, intenzivní, vyzařuje přímo magicky přitažlivou energii, do které se musíte zamilovat.

Okouzlující zemité tóny s jemně sladkým nádechem doplněné o dřevité akordy do vůni přináší rostlina pačuli a cedrové dřevo. Zajímavý horko-kyselý akcent, který tyto dvě ingredience v úvodu vůně doplňuje tvoří pomerančová kůra. Tato kombinace vytváří příjemný hřejivý pocit, který ve mně evokuje atmosféru dřevěného srubu, zvuk hořícího praskajícího dřeva v krbu, uprostřed zasněžené zimní krajiny. Tuto hřejivou atmosféru umocňuje zářivá ambra s balzamikovými tóny pryskyřice spolu s peru balzámem. Pikantní fazole tonka, krémová vanilka a kouřové tóny kadidla tvoří intenzivní požitkářskou směs, která je stejně smyslná a vášnivá jako její nositelka.

Parfém ZAG Zodiak 362 symbolizuje touhu, vnitřní sílu a odhodlání plnit si své sny. Odráží houževnatost a hluboký intuitivní vnitřek každé ženy. Je určen zejména na zvláštní příležitosti a do chladnějších podzimních a zimních dní.


PARFÉM ZAG ZODIAK 105 - INSPIROVANÝ VŮNÍ DAVIDOFF COOL WATER MEN

Voda je zdroj života, je součástí nás samotných i světa kolem nás. Uhasí naši žízeň, přináší nám pocit čistoty a intenzivní osvěžení. Pánský Parfém ZAG Zodiak 105 je esencí nekonečného oceánu, je jako déšť během horkých letních dnů, který nás povzbudí, ochladí a dodá nám energii na zdolávání nových výzev.

Osvěžující mořské tóny v kombinaci s aromatickými tóny levandule a chladivé máty Vás zasáhnou jako přívalová vlna rozbouřeného oceánu. Díky tomuto spojení zažijete intenzivní a nekonečný příval energie a svěžesti. Jak se vůně rozvíjí, tak se pomalu mění její charakter z bouřlivého oceánu na průzračnou ranní rosu, která se leskne na větvičkách rozmarýnu a zelené trávy. Dubový mech, který nasává vlhkost okolního lesa a tóny cedrového dřeva jen podtrhují svěží a čistý charakter této kompozice. O velmi mužný závěr vůně se postarali tóny tabáku a koriandru, spolu s intenzivním a smyslným pižmem.

Parfém ZAG Zodiak 105 představuje svobodu a sílu muže, který si věří, muže, který si uvědomuje svou charisma a patřičně ji využívá k dosažení svých cílů. Je to parfém pro aktivního muže, ideální na léto nebo do teplých jarních dní.


PARFÉM ZAG ZODIAK 09 - INSPIROVANÝ VŮNÍ ISSEY MIYAKE L'EAU D'ISSEY

Znáte ten pocit, když se zhluboka nadechnete čerstvého, čistého vzduchu? Okamžitý příval energie, zklidněná mysl a úsměv na rtech. Dámský Parfém ZAG Zodiak 09 je lehká jako vzduch. Představuje čistotu, svěžest a něžnost. Je lehká jako svěží jarní vánek nad křišťálově čistým potůčkem uprostřed lesa, který se probouzí do nového dne.

Čisté a jasné tóny lotosového květu v úvodu vůně doplňují syntetické tóny calone, které nás prostřednictvím mořských a ozónových tónů přenesou na mořské pobřeží za časného jarního rána. Špetku exotičnosti vůni dodává žlutý meloun, díky kterému si můžeme dopřát i trochu sladkého, ale stále svěžího čichového zážitku. Velmi zajímavý prvek vůně tvoří její květinové srdce. Růže, pivoňka, konvalinka a lilie vůni obohacují o esenci ženskosti. Květinové tóny jsou velmi jemné a něžné, když jsem je ucítila představila jsem si lupeny růží a pivoněk, které se vznášejí na průzračné vodní hladině. Na lesní mýtině se ocitneme díky akordem cedrového a santalového dřeva s příměsí pižma a bílých květinových tónů tuberózy, které uzavírají tuto jedinečnou a svěží vonnou kompozici.

Parfém ZAG Zodiak 09 Vám zpříjemní každý jeden den během sluncem zalitých jarních a letních dnů. Je určen všem ženám, které preferují minimalistický styl, mají rády jemné a čisté tóny, ale zároveň vyzařují rafinovanou ženskou energii.


PARFÉM MR. TULI 123 - INSPIROVANÝ VŮNÍ CHRISTIAN DIOR FAHRENHEIT

Oheň, hřejivý i ničivý. Představuje temperament, nespoutanost, očistu, konec něčeho starého a začátek nové životní cesty. Pánský Parfém Mr. Tuli 123 je intenzivní a ohnivá vůně plná neutuchající životní energie. Spojuje v sobě sílu, eleganci a velmi mužný klasický styl.

Tak trochu tajemné a mírně kouřové tóny kůže v úvodu vůně zjemňuje svěží vůně lístků fialky, která připomíná čistou vodní zelenou aroma okurky. Bohaté zastoupení v této kompozici mají také šťavnaté citrusy, které do vůni přinášejí horko-kyselý akcent v podobě citrusové šťávy a kůry bergamotu, mandarinky a citronu. Květinové srdce, které vůbec neubírá na maskulinním charakteru tohoto parfému je tvořeno karafiátem, jemnými bílými květinovými tóny jasmínu a zimolezu. Aromatickou levanduli, která se s oblibou přidává do pánských parfémů doplňuje charakteristická heřmánková vůně, která připomíná hřejivý bylinkový čaj. Zemité tóny pačuli a vetiveru v závěru vůně na mě působí velmi klasickým usazeným dojmem. V kombinaci s ikonickým pižmem působí velmi elegantně a sofistikovaně. Kompozice parfému Mr. Tuli 123 je velmi harmonická a zároveň intenzivní, díky čemuž se nemusíte obávat, že vůně rychle vyprchá, právě naopak, je zárukou dlouhotrvajícího voňavého zážitku.

Parfém Mr. Tuli 123 je vůní sebevědomého a silného muže, který má však laskavé a citlivé nitro. Tento koncept odráží i složení, kde jemné květinové srdce obklopují velmi mužné a intenzivní vonní akordy. Parfém je ideální na večerní nošení a speciální příležitosti, kdy potřebujete upoutat pozornost a zazářit.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze