Infobar icon

🆕 Nová Vůně ISSORIA JULI 🆕
AKCE - 20% SLEVA

Kategorie
 
 
 
 
 

NAVONĚNÉ VELIKONOCE

„Trošku vůně za límeček, na talíř pár vajíček, pár šibnutí po zadku, hodně zdraví ke svátku.“

Velikonoční svátky, muži je milují a ženy... některé by tento svátek nejraději vymazaly z kalendáře, jiné si to naopak velmi užívají. Tradiční Velikonoční svátky mají na Slovensku dlouhou tradici. Je to nejvýznamnější křesťanský svátek a slaví se až několik dní. Velikonoční svátky začínají Zeleným čtvrtkem, kdy se již tradičně konzumují zelená jídla na podporu zdraví. Následuje Velký pátek, v tento den se lidé s podlomeným zdravím chodili časně ráno mýt do potoka. Věřili, že voda z potoka má v tento den zázračnou sílu a dokáže je vyléčit. Během Bílé soboty končí dlouhý 40denní půst a konečně se připravují jídla na hodování, která nastává na Velikonoční neděli a pokračuje Velikonoční pondělí. Tradiční velikonoční beránek, vajíčka, uzené maso, koláče a jiné dobroty jsou nachystány pro šibače a oblévače, kteří od brzkého rána chodí od domu k domu a užívají si pořádnou velikonoční oblévačku.

Dnes už málokdo z nás zažije tu pravou šibačku a oblévačku, která má na Slovensku tradici už téměř 2000 let. Je však chvályhodné, že většina zvyků se s různými obměnami a přizpůsobeními zachovala až dodnes. Mnoha cizincům a určitě i mnohým ženám připadají tyto zvyky možná trochu komické, možná drastické, ale nelze jim upřít dobrý úmysl. Klasické „šibi, ryby, ...“ dobrou proutěnou pomlázkou má na tělo dívky přenést ohebnost, svižnost a plodnost. Svěží živá voda má zase dívce přinést zdraví, mládí a krásu. To jsou docela dobré důvody k tomu, abychom my ženy tuto velikonoční „torturu“ přetrpěli, nemyslíte? Šibači si za to od nás vyslouží ručně malované kraslice, čokoládová vajíčka a zajíčky, případně i nějaké ty peníze.

V dnešní moderní době jsou tyto zvyky sice stále zachovány, ale muži je realizují distingovaným způsobem. Klasická vrbová proutěná pomlázka s barevnými stuhami je nepochybně nezaměnitelným symbolem Velikonoc, a proto i dnes nechybí v ruce každého správného šibače. Vědra ledové vody z nedalekého potoka se (chválabohu) změnili na sklenici vlažné vody nebo „voňavku“ (bohužel) ve vlasech. Děkuji Vám milí gentlemanští šibači-oblévači, že nás ušetříte věčného převlékání mokrého oblečení, utírání podlahy a opravy rozmazaného make-upu, opravdu upřímně. Ale upřímně, možná bychom někdy snesli raději i to kbelík vody než těžce páchnoucí kolínskou ve vlasech. Milí pánové, doveďte své gentlemanské umění velikonočního oblévání k dokonalosti a nechte si poradit s výběrem vůně, díky které se s radostí necháme „vyšibat a polít“, a díky které si odnesete i štědrou velikonoční výslužku.


PARFÉM 09 ZAG ZODIAK – INSPIROVANÝ VŮNÍ ISSEY MIYAKE L´EAU D´ISSEY

Pokud bych si měla sama vybrat vůni, se kterou bych měla být na Velikonoce „vyoblévaná“ byl by to právě parfém 09 ZAG Zodiak, klidně bych snesla i celé kbelík. Je to nerušivá, zajímavá, něžná a svěží vůně jara. Odráží svěžest jarního deště a čerstvého vzduchu, jemnost a eleganci květin a hebkost ženské pokožky. Dominantní lotosový květ, pižmo, bohatost květin a akordy čisté vody tvoří průzračnou kompozici, která vyjadřuje ženskost v té nejpřirozenější podobě. Parfém 09 ZAG Zodiak stírá věkové hranice či hranice stylu a vytváří univerzální jazyk čisté a něžné ženské přirozenosti.


PARFÉM 316 ZAG ZODIAK – INSPIROVANÝ VŮNÍ CHLOÉ SEE BY CHLOE

Parfém 316 ZAG Zodiak je ideální volbou pro mladou dámu. Je to sofistikovaná mladistvá vůně, ze které cítit křehkost a jemnost. Má tak trochu romantický nádech, ale stále v dívčí nevinnosti. Úvodní tóny květů jabloně a bergamotu mi připomínají vůni nakyslého a šťavnatého jablíčka, jehož vůně stejně jako chuť, se pomalu rozplývá do medově sladkých, ale stále lehkých tónů. Ve stejné jemné „tónině“ navazují měkké pižmo a jasmín, které neutralizují ovocné akordy a vůni propůjčují nádech elegance. Parfém 316 ZAG Zodiak nadchne každou mladou ženu s veselou povahou a něžnou romantickou duší.


PARFÉM 024 ZAG ZODIAK – INSPIROVANÝ VŮNÍ DONNA KARAN DKNY BE DELICIOUS

Parfém 024 ZAG Zodiak vystihuje atmosféru Velikonočních svátků. Je energická, bohatá, radostná, šťavnatá a velmi „chutná“. Vybrala bych si ji na ranní běh, také do práce, ale klidně i na bujarou letní party pod širým nebem. Proč se však hodí také na velikonoční oblévačku? Je jemná, lehká, delikátní, a hlavně ukrývá se v ní již tradiční vonná ingredience, která nechybí v parfému téměř každého šibače-oblévače, konvalinka! Křupavé jablko, osvěžující okurka, ženská růže a jarní konvalinky, to je směs, která zaručeně nebude překážet žádné ženě, právě naopak. S parfémem 024 ZAG Zodiak si vyšibáte ty nejkrásnější kraslice!


Velikonoce jsou krásný svátek plný zvyků a tradic, chutného jídla a času stráveného se svými blízkými. Slavte ji proto tak, aby po sobě nezanechala hořkou pachuť v podobě modřin po šibaní, nachlazení po oblévačce a těžkého parfému, jehož vůně nevyprchá ani po několika dnech.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze