Infobar icon

🆕 Nová Vůně ISSORIA JULI 🆕
AKCE - 20% SLEVA

Kategorie
 
 
 
 
 

OSLAVUJEME DEN MATEK!

„Mamá: Nejkrásnější slovo na rtech lidstva.“

Mezinárodní den matek, jeden z nejvíce slavených svátků po celém světě. Je nezpochybnitelné, že maminky si svůj svátek určitě zaslouží. Jejich bezmezná láska a péče si zaslouží vděk každý den, nejen v Den matek. Máma je v našem životě nenahraditelná, je to žena, která do značné míry ovlivňuje celý náš život. Je naším pevným pilířem, boutlavou vrbou, osobou, na kterou se můžeme obrátit s jakýmkoli problémem a najdeme u ní láskyplnou náruč a pochopení. Nemůžeme se proto divit, že oslava Dne matek v jisté podobě vznikla již před několika staletími.


HISTORIE VZNIKU DNE MATEK

Už ve starověkém Řecku, zda Římě slavili den matek nebo mateřství. První myšlenka pravidelných mezinárodních oslav Dne matek však vznikla až o mnoho staletí později u Anny Marie Jarvisové. Poprvé takzvaná zakladatelka Dne matek slavila tento svátek v roce 1907 jako mši za svou matku, o rok později se tento svátek již oficiálně slavil na počest všech matek. Americký prezident v roce 1914 oficiálně vyhlásil tento svátek jako svátek všech matek napříč celou Amerikou. Na našem území jsme začali tento den slavit v roce 1923, a to zejména přičiněním Alice Masarykové, dcery prezidenta T.G. Masaryka. I když datum oslav není přesně stanoven téměř všude se slaví právě na jaře. Na Slovensku, Čechách a v mnoha jiných zemích tento den připadá na druhou květnovou neděli.

Oslavy Dne matek se liší v závislosti na zemi. U nás svým maminkám darujeme pěknou kytici, popřípadě čokoládu. Děti ve školách a školkách vlastnoručně vyrábějí pro své maminky milé dárky a v kruhu svých nejbližších maminkám takovýmto způsobem poděkujeme za to, že jsou a za to, co všechno pro nás dělají. Podobně slaví tento den ve Spojených státech, kde navíc rodiny poskytnou maminkám den volna od domácích prací, či vaření – hmmm, toto by se mohlo ujmout i v našich končinách. V Etiopii je svátek mateřství slaven několik dní, kdy se pořádá velká rodinná hostina plná zpěvu a tance.

Ať už se rozhodnete tento den oslavit jakkoli, prosím nezapomeňte svým maminkám, babičkám poděkovat minimálně vřelým slovem, polibkem a objetím. Pokud byste je však chtěli potěšit i pěkným a vhodným dárkem, přináším Vám pár tipů na parfémy pro nejdůležitější ženu Vašeho života:


PARFÉM 324 ZAG ZODIAK – INSPIROVANÝ VŮNÍ GIORGIO ARMANI SI

Typicky ženská vůně, která se vyznačuje sofistikovaností a půvabem, takový je parfém 324 ZAG Zodiak. Pokud bych měla tento parfém zosobnit, vypadal by jako vždy dokonale upravená žena sladěná tón v tónu, distingvovaná, s vybíranými způsoby, vkusem a kultivovaným vyjadřováním. Nejedná se však o žádný nudný parfém, který by nedokázal zaujmout, právě naopak. Při jeho nošení jsem se cítila příjemně, radostně a velmi žensky. Své pocity bych shrnula do stručné charakteristiky - jemná, ženská a pozitivní vůně s dokonale vyváženým složením.

Dokonale vyvážené složení, to je přesně to, co ve mně rezonuje nejvíc když přivoním k parfému 324 ZAG Zodiak. Kousek ovoce, trochu květin a špetka dřevitých tónů tvoří nadčasovou kompozici, ve které se odráží jemný ženský půvab. Pro mě osobně byly velmi příjemný překvapením tóny černého rybízu. Není to typická vůně rybízových plodů, spíše vůně listů rybízu, která se při jejich jemném tření v dlani rozvine do ovzduší. Téměř okamžitě tyto zeleno-ovocné akordy začne doplňovat krémová vanilka, která je jakoby závanem elegance a velmi chytře zjemní a uhladí ovocný úvod vůně. Ve stejném stylu se dále nese květinové srdce, které je spíše náznakem aroma frézie a růže než záplavou těžkých květinových tónů. Příjemnou téměř až relaxační tečkou v kompozici je sladko-dřevité pačuli, které jako poslední kousek skládačky dotváří harmonický celek, parfém 324 ZAG Zodiak.

Nadčasový koncept parfému 324 ZAG Zodiak je tak mistrně vytvořen, že dokáže oslovit opravdu široké spektrum žen. Od mladých studentek, přes maminky na mateřské až po zralé ženy nehledě na to, jestli se jedná o sportovkyně, elegantní dámy či ženy s duší rebelky. Parfém 324 ZAG Zodiak jako dárek ke dni matek jednoznačně nemůže být krokem vedle a zaručeně potěší i Vaši maminku.


PARFÉM MUSK 87 ZAG ZODIAK

Parfém Musk 87 ZAG Zodiak je nevtíravá klasika, kterou si zamiluje každý. Důvod proč tomu tak je jeho hlavní, tedy jediná vonná ingredience a tou je pižmo. Pižmo jinak nazývané mošus případně v angličtině musk je jednou z nejstarších vonných látek využívaných v parfumerii. Jeden z důvodů je to, že v parfému působí jako fixátor, ustalovač vůní, díky kterému parfém na pokožce vydrží po celý den. Další důvod je jeho lehká, sladká až pudrová vůně. Je to vůně čistoty, je však intenzivní, smyslná a povzbudivá. Jsem si jistá, že vůně pižma vyvolává u každého pozitivní vzpomínky, ať už na dětství nebo na jiné radostné životní období. U mě to jednoznačně zafungovalo a jsem nesmírně vděčná, že jsem si mohla s parfémem Musk 87 ZAG Zodiak příjemně zavzpomínat.

Vůně tohoto parfému je pro mě vůně bezstarostného dětství. Připomíná mi aroma máminho pleťového krému, který si večer nanášela na tvář předtím, než mě přišla obejmout na dobrou noc. Evokuje ve mně pocit pohody, klidu, bezpečí a lásky. Parfém Musk 87 ZAG Zodiak je charakteristickou vůní mýdlové čistoty, která je však hřejivá a přívětivá. Je to lehký pudrový vánek v teplém jarním vzduchu. Vyznačuje se jemností a lehkostí, díky čemuž je nepochybně nadčasovou klasikou. Pozor však, i když se jedná o lehký jemný parfém, jeho pozoruhodná výdrž je přímo překvapující. Parfém Musk 87 ZAG Zodiak je výjimečný, protože když si k němu kdekoli a kdykoli přivoním cítím jednoduše domov.

Parfém Musk 87 ZAG Zodiak je vůní zralé dámy, která už nepotřebuje experimentovat, protože už dávno našla svůj styl, který ji dokonale vystihuje. Elegantní klasika, půvab a dobrosrdečnost, to vše zachycuje a umocňuje na své nositelce parfém Musk 87 ZAG Zodiak. Složte poklonu své drahé matce, případně babičce, oslavte Den matek s patřičnou úctou, kterou si nepochybně zaslouží, a darujte jí parfém Musk 87 ZAG Zodiak.



PARFÉM EXCITING QUEEN

Exciting queen je moderní vůně s mladistvým duchem. Je to parfém ženy, která kráčí s dobou, vůně nezávislé ženy se zdravou sebedůvěrou, která nečeká, dokud její štěstí padne k nohám, ale dosáhne ho vlastním přičiněním. Parfém Exciting queen mi voní jako úspěch v mnoha směrech. Je nepochybně velmi sexy a sebevědomý díky čemuž úspěšně pomotá hlavu nejednomu muži. Díky své (téměř) nekonečné výdrži udrží krok s pracovně vytíženou ženou po celý den. A v neposlední řadě díky svému sladko-svěžímu složení dokáže zvednout náladu a vykouzlit úsměv na tváři i v té nejnáročnější situaci.

Složení vůně je velmi zajímavé nakolik bych ho mohla popsat jako energické a jiskřivé, ale zároveň také něžné a ženské. Je to skutečně povedená moderní změť svěžích, romantických a hlubokých tónů plná dechberoucích momentů. Nejvýraznější vonnou ingrediencí je jednoznačně malina – sladká, vášnivá a podmanivá. Její příjemně sladký charakter dotváří exotické liči se svým sladce vodnatým aroma. Toto spojení mi voní jako sklenice plná malin a liči, které jsou zality pořádně vychlazeným proseccem. Je to energické, radostné a uvolněné jako chvíle strávené s přítelkyněmi při tomto lahodně sladkém drinku. Následují jemné a čisté tóny orosených lupenů damašské růže, které do vůní vnášejí závan něhy a romantiky. Aby však parfém Exciting Queen nezapadl do krabičky sladkých romantických klišé, v základu vůně se setkáváme s hloubkou a intenzitou vyzrálých dřevitých tónů a balzamikovými tóny benzoinu, které je charakteristické svojí vanilkovou vůní. Právě tyto ingredience vyznívají jako elegantní hloubavý epilog vzrušujícího a nezapomenutelného příběhu parfému Exciting Queen.

Parfém Exciting Queen je odrazem moderní doby, ve které si žena vedle mateřských povinností buduje svou kariéru, a vedle péče o ostatní nezapomíná ani na své vlastní potěšení. Takové jsou naše mami – naše hrdinky, které s úsměvem na rtech a s láskou v srdci zvládají všechny povinnosti a šílené tempo tohoto světa. Parfém Exciting Queen je požitek, který si nepochybně zaslouží.



PARFÉM 366 ZAG ZODIAK – INSPIROVANÝ VŮNÍ TOM FORD TOBACCO VANILLE

Setkali jste se někdy s výrazem signature scent? Je to vůně, která se k vám dokonale hodí, vůně, která vás reprezentuje, a která vás provází prakticky celý život, taková vaše srdeční záležitost. Parfém 366 ZAG Zodiak je nepochybně osobitá vůně, kterou si nemůžete splést s žádnou jinou. Je to určitě signature scent vyzrálé osobnosti, ženy, kterou definuje tak trochu dekadentní styl, žena, která zaujme na první pohled a zanechává nezapomenutelný dojem. Pokud hledáte vůni, pro někoho, kdo má daleko od mainstreamu a za každých okolností vybočuje z řady tak ať se líbí – parfém 366 ZAG Zodiak.

Už před testováním tohoto parfému jsem byla nadšená hned ze dvou důvodů. Je to unisex vůně, které já osobně preferuji, a ve složení vůně obsahuje fazole tonka, které prostě miluji. Jakmile jsem k vůni přivoněla můj mozek zaplavilo množství přívlastků – bohatá, opojná, výrazná, luxusní, intimní, tajemná, hřejivá, .... Hustá vanilka protkaná směsí suchého tabáku a sladko-pikantních fazolek tonka jsou citelné od samotného úvodu vůně. Po pár minutách se objevuje medová sladkost v podobě sušeného ovoce, která mi připomíná sladkou melasu s jemně pikantním podtónem. Tóny kakaa ve spojení s ostatními ingrediencemi vyznívají spíše jako sladká čokoláda než jako nahořklé kakao a podtrhují tak výrazně sladký charakter vůně. V závěru do popředí vystupují akordy tabáku. Kdo by však čekal zakouřené výrazné tabákové tóny zůstal by pravděpodobně zklamaný. Vyznívá spíše jako směs sušené trávy a karamelu, čímž dokonale zapadá to teplé a sladké kompozice parfému 366 ZAG Zodiak.

Je tedy zřejmé, že unisex parfém 366 ZAG Zodiak není běžnou ženskou vůní, není vůní, která by zůstala bez povšimnutí okolí a také není vůní pro všechny. Je to parfém, který doslova křičí „to jsem já, jsem jiná, jsem výjimečná“. Pokud je Vaše máma výrazná osobnost s osobitým stylem, s dárkem v podobě parfému 366 ZAG Zodiak jí ukážete, jak dobře ji znáte.


ŠŤASTNÝ DEN MATEK

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze