Infobar icon

🆕 Nová Vůně ISSORIA JULI 🆕
AKCE - 20% SLEVA

Kategorie
 
 
 
 
 

DOKONALÁ VŮNĚ PRO VÁŠ SVATEBNÍ DEN

Přichází podzim, která jako již každoročně znamená vrchol svatební sezóny. Každá nevěsta si představuje svůj svatební den jako dokonalou pohádku, nejkrásnější den života plný nezapomenutelných a dojemných vzpomínek. Aby byl tento den opravdu dokonalý příští novomanželé mají několik měsíců plné ruce práce s dolaďováním i těch nejmenších detailů. Ideální místo hostiny, výzdoba podle představ, svatební menu, outfity včetně všech doplňků, to vše vyžaduje hodiny plánování. Když se svatební přípravy blíží ke konci a nadejde ten dlouho očekávaný den "D" je čas, aby nevěsta s ženichem naplno zazářili. Make-up, účes, šaty, doplňky a samozřejmě i parfém z Vás udělají krále a královnu, z nichž svatební hosté nebudou moci spustit oči.

Po letech se vzpomínky na Váš velký den budou spojovat s určitým místem, s písní, která zněla při Vašem prvním manželském tanci a také s vůní, kterou jste tehdy měli na sobě. Výběr svatebního parfému je nesmírně důležitý. Při jeho výběru musíte brát v úvahu množství faktorů od ročního období přes styl, ve kterém se celá svatba odehrává až po nevěstinu svatební kytici a květinovou výzdobu. V první řadě, a to je nejdůležitější, by měl Váš svatební parfém odrážet Vaši osobnost. Měl by se k Vám jednoduše hodit. Nemusíte se bát sáhnout po lety ověřeném parfému, pokud se bojíte experimentovat. Nejdůležitější je Vaše psychická pohoda. Pokud však s výběrem vůně váháte, máme pro Vás pár tipů, které Vám pomohou vybrat ten správný svatební parfém.


NA CO BYSTE MĚLI MYSLET PŘI VÝBĚRU SVATEBNÍHO PARFÉMU?

Jelikož dámy mají přednost, nejdříve se budeme věnovat výběru parfému pro nevěstu. Většina lidí během roku nepoužívá neustále jeden a tentýž parfém. V létě saháme po svěžích a lehkých vůních, zatímco v zimě si dopřejeme o něco těžší a výraznější parfémy. I během svatebního dne bychom měli myslet na to, ve kterém ročním období se svatba odehrává.

Na svatbu na jaře a v létě jsou ideální květinově-ovocné kompozice. Pokud bychom chtěli zacházet do detailů (detaily jsou pro každou nevěstu nesmírně důležité) měli bychom brát v úvahu i květinovou výzdobu, aby se nám vůně parfému a vůně květů ze svatební kytice a květinového aranžmá příliš "nebili". Ideální jsou jemné, něžné a romantické vůně v podobě bílých květů, ylang-ylang, pivoňky nebo růže. V případě ovoce také volíme jemné a nevtíravé tóny jako jsou bobulové ovoce, hruška nebo broskev. Mou volbou pro romantickou svatbu v tomto ročním období by byl jednoznačně parfém ZAG Zodiak 393 inspirovaný vůní Givenchy L'Interdit. Něžná, jemná, sladká a romantická kompozice dokonale vystihuje představu nevěsty v její velký den. Slaďoučká jahoda se svěží mandarinkou otevírají dveře do květinové zahrady v srdci vůně, v níž dominuje exotický ylang-ylang, smyslná růže a něžný jasmín. Jemnou kompozici uzavírá ikonické pižmo s akordem santalového dřeva. Parfém ZAG Zodiak 393 vytvoří tu správnou romantickou atmosféru a rozzáří Váš svatební den.

Svatba v chladných podzimních a zimních měsících je přímo stvořená pro hřejivé tóny ambry, orientální vanilky a dřevitých akordů. Parfém ZAG Zodiak 341 inspirovaný vůní Lanvin Marry Me je svěží decentní vůně s hřejivým dozvukem, která může svatbu během chladného sychravého dne změnit na nádhernou podzimní nebo zimní pohádku. Parfém ZAG Zodiak 341 není těžkopádnou zimní vůní, která zahřeje jako hebký kožíšek. V úvodu je díky hořkému pomeranči velmi svěží a povzbudivá. Vůně květinového srdce je čistá a jasná, okamžitě ve mně vyvolává představu něžné svatební kytice tvořenou jasmínem, bílou frézií a elegantní magnólií. Po úplném rozvinutí vůně přichází ten očekávaný hřejivý pocit, který do vůni přináší teplá ambra, pižmo a dřevité akordy v podobě virginského cedru.

Další rozhodující faktory při výběru svatební vůně jsou téma celé svatby a místo, kde se bude obřad a hostina odehrávat. Pokud jste milovníkem rebelského a odvázaného "rock'n'rollu" a Vaše svatba bude odrážet Váš životní styl nebojte se sáhnout po výraznějších kořeněných a orientálních kompozicích. Obecně platí, že svatební vůně by neměly být příliš výrazné, aby neobtěžovala Vás, Vašeho partnera nebo svatebních hostů a nepokazili tak celkový dojem ze svatby. Svatební parfém by však měl mít dostatečně dlouhou výdrž, nakolik se svatební zábava častokrát odehrává od odpoledne až do časných ranních hodin.

Důležitou roli hraje i místo konání svatby. Pokud se Váš svatební den odehrává na venkově v květinové zahradě nebo romantické vinici ideální jsou květinové vůně, které umocní danou atmosféru. Pokud máte rady luxusní svatby ve velkých nablýskaných svatebních sálech zvolila bych elegantní parfém s květinově dřevitým složením. Pokud Vám více vyhovuje uvolněná bohémská atmosféra a vždy jste toužili po svatbě na písečné pláži u šumu moře sáhněte po svěžích parfémech, které obsahují citrusy a vodní či mořské tóny.


OBLEK, VÁZANKA, MANŽETOVÉ KNOFLÍKY A JAKO TŘEŠNIČKA NA DORTU PARFÉM PRO ŽENICHA.

Tak jako nevěsta, tak i ženich nepodceňuje přípravy na svůj svatební den. Čerstvý sestřih, manžetové knoflíky, nový kožený pásek, dokonce i ponožky podléhají pečlivému výběru. Správný svatební parfém pro ženicha také tvoří nedílnou součást dokonalého celku. Když k Vám nevěsta bude pomalu kráčet nejdříve ji zaujme Váš okouzlující vzhled a při prvním manželském polibku i nezapomenutelná vůně, která se natrvalo spojí se vzpomínkou na Váš velký den.

Pánský svatební parfém by měl odrážet klasický mužný styl, měl by být dostatečně výrazný, nikoli však extravagantní a obtěžující. Při jeho výběru bychom se měli také řídit pravidlem výběru podle stylu a místa konání svatby. Na svatbu pod širým nebem jsou ideální svěží zelené a citrusové kompozice. Na obřad na pláži si můžete dovolit aromatičtější parfém s vůní máty a mořskými tóny. Pro klasickou elegantní svatbu bych volila mírně kořeněné kompozice, které podtrhují celkový look gentlemana. Takovou vůní je pro mě parfém ZAG Zodiak 260 inspirovaný vůní Carolina Herrera Bad Boy. Je to velmi mužná a svůdná kompozice, která zaujme svou intenzitou a nadčasovým složením. Kumarinová vůně fazole tonka ve spojení s citrusovými tóny bergamotu je slibným úvodem do pikantní a teplé kompozice parfému. Koření, cedrové a santalové dřevo jsou klasickými ingrediencemi pánských parfémů, které jsou vždy zárukou úspěchu. Parfém ZAG Zodiak 260 představuje sílu, odvahu a něžné srdce každého ženicha v jeho svatební den.

Takzvanou "trefou do černého", jistotou a vůní, se kterou nemůžete nikdy nic zkazit jsou dřevité vůně, které obsahují cedr, vetiver, santalové dřevo nebo pačuli. Spolu s kořenitými tóny jsou ideálním doplňkem zimní svatby. Citrusové tóny zas dřevitou kompozici mírně odlehčí, a proto jsou správnou volbou na svatbu v teplých jarních a letních měsících. Lehkou, a přitom intenzivní dřevitou vůní je parfém ZAG Zodiak 213 inspirovaný vůní Gucci Guilty Pour Homme. Osvěžující levandulově-citrónový koktejl, jemné srdce z afrického pomerančového květu a smyslný vanilkově dřevitý základ z pačuli, cedru a vanilky, tvoří neodolatelnou a velmi mužnou kompozici. Parfém ZAG Zodiak 213 je nezapomenutelná stejně jako okamžik, kdy poprvé uvidíte svou vyvolenou kráčet k oltáři. Tato vůně vnese do Vašeho svatebního dne lehkost, charisma a mírně odlehčí celkovou atmosféru.


NEVĚSTA S ŽENICHEM JSOU DOKONALE SLADĚNÍ

Vše ladí se vším. Téměř základní pravidlo každé svatby. Květinová výzdoba, dekorace, ženich s nevěstou, dokonce i svatební hosté se zvyknou sladit se svým partnerem. Svatební parfém nemusí být výjimkou. Chcete-li se navzájem sladit i vůní můžete si vybrat vůně s podobným složením, případně se o vůni můžete i podělit. Unisex parfémy se setkávají se stále větší oblibou. Pokud máte se svým partnerem stejný vkus, směle do toho. Unisex vůně bude zajímavým ozvláštněním Vašeho svatebního dne a zaručeně upoutá pozornost Vašich hostů. Pokud se Vám však taková nekonvenční představa velmi nezamlouvá mám pro Vás tip na svatební parfémy, které k sobě dokonale ladí. Parfém 091 ZAG Zodiak a parfém 214 ZAG Zodiak jsou optimistické vůně, z nichž čiší radost a láska. Výstižně popisují radost ze svatebního dne a stejně jako nevěsta s ženichem, tak i tyto vůně jsou pro sebe doslova stvořené. Svěží mírně sladká vůně červeného jablka je v těchto vůních decentně vyvážená intenzivnějšími dřevitými akordy. Nepopiratelná přítomnost smyslné a teplé vanilky po rozvinutí vůní umocní slavnostní atmosféru Vašeho velkého dne.


Na závěr už jen jedna důležitá rada. Pokud se rozhodnete pro zcela nový parfém, je třeba, abyste jej před svým velkým dnem několikrát vyzkoušeli. Zjistíte tak, zda Vám parfém "sedl" a nijak Vám nepřekáží, a můžete se tak vyhnout také nepříjemné alergické reakci, kterou mohou některé složky parfémů vyvolat, a která by Vám mohla zkazit Váš dokonalý svatební look.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze